DIN TRANSILVANIA

Tinerii studenți ai Academiei Forțelor Terestre au jurat credință patriei. Printre ei, bistrițeanul Gabriel Rus

 

Ziua de joi, 24 octombrie 2019, a fost una de neuitat pentru studenții anului I de la Academia Forțelor Terestre  ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu. În această zi, în prezența rudelor și a prietenilor, tinerii studenți au depus jurământul de credință față de neam și țară.

Printre cei aproape 300 de boboci ai bobocii prestigioasei universități militare, care au jurat să-și apere țara chiar și cu prețul vieții, se numără tânărul bistrițean Gabriel Rus. Absolvent al Colegiului Tehnic Infoel Bistrița, specializarea matematică-informatică, Gabriel Rus se specializează acum în ,,Științe militare, informații și ordine publică”, în cadrul Academiei Forțelor Terestre și visează la o carieră de succes în Armata României. La depunerea jurământului, lui Gabriel i-a fost alături familia: bunicul, părinții, o mătușă și cei doi frați, unul licean, altul de doar câțiva anișori. Cu toții au fost foarte emoționați, dar foarte mândri de nepotul, fiul și fratele lor.

Întrebat ce reprezintă, pentru el, depunerea jurământului, tânărul militar ne-a mărturist următoarele: ,,Un moment unic în viață, un moment emoționant prin care, eu și colegii mei, ne-am legat solemn și, pentru totdeauna, de țară. Sunt conștient că am acum o mare responsabilitate, din moment ce am jurat să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții, responsabilitate care nu durează o clipă, ci este una asumată pe viață. Jurământul de credință față de neam și țară trebuie să ne călăuzească  fiecare zi de azi înainte, iar sacrificiul în slujba comunității trebuie să devină firesc pentru cei care purtăm haina militară. Dincolo de emoțiile unui astfel de moment solemn, m-am simțit mândru că sunt militar și onorat să mă pun în slujba țării mele și a neamului românesc. Au fost clipe pe care le voi purta în suflet întreaga viața, după cum voi purta cu mândrie și demnitate uniforma Armatei României”.

Întrebat cum s-a acomodat la rigorile învățământului militar și care este diferența între o școală civilă și una militară, Gabriel ne-a spus că prima săptămână a fost grea, apoi totul a venit de la sine. Deși o școală militară este riguroasă, Gabriel spune că, în ciuda aparențelor, să fii student militar este foarte frumos, chiar dacă cursurile sunt obligatorii, la fel și comportamentul impecabil.  ,,Te duci cu drag la ore și ești așteptat, la rândul tău, cu drag, iar între colegi există un spirit de camaderie cum nici nu vă puteți închipui”, concluzionează Gabriel Rus.

Felicitări și mult succes, tinere militar!

Sursă foto: Academia Forțelor Terestre și Gabriel Rus (arhivă personală)

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, plimbare şi în aer liber