POLITICĂ

Monica Macovei: Toader a trădat justiţia şi s-a înrolat definitiv în armata PSD&ALDE de distrugere a justiţiei şi a ţării

Într-un comunicat remis presei, europarlamentarul Monica Macovei, atrage atenţia asupra războiului politic pe care îl duce ministrul justiţiei şi a faptului că niciuna din recomandările primite de ministru de la Comisia Europeană nu au fost realizate

“Cele două fronturi pe care Toader duce războiul politic împotriva justiţiei independente au fost redeschise astăzi (1) prin anunţul că cere, din nou, preşedintelui Iohannis revocarea procurorului Augustin Lazăr şi numirea la DNA a Adinei Florea, cea care a declarat public că nu a fost niciodată procuror independent, şi (2) prin atacul deschis la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul general, procurorul şef al DNA şi preşedinta ÎCCJ au apărat şi apără justiţia, pe judecătorii şi procurorii independenţi şi curajoşi şi de aceea Toader îi ţinteşte.

Nu au trecut nici două luni de când Comisia Europeană, prin raportul MCV, a cerut guvernului PSD&ALDE să anuleze modificările la legile justiţiei şi Codurile penale şi să înceapă o nouă procedură de numire a unui procuror-şef al DNA, care să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente şi imparţiale.

Toader nu a îndeplinit niciuna din solicitările Comisiei Europene, ci dimpotrivă, face totul invers! Aşa se slăbeşte şi distruge o ţară, aşa grupul infracţional organizat aflat la putere face din România o ţară tot mai mică, irelevantă, la marginea Europei”, a precizat europarlamentarul român.