LIFESTYLE

Toamnă Bistrițeană în Parcul Municipal. FOTO

de Mihai Sărmășan

Imagini care surprind un spectaculos tablou de toamnă, au fost realizate zilele acestea de către fotograful bistrițean Marco Geréd Zsold și postate pe contul său de Facebook.

Parcul municipal a fost amenajat in anul 1900 in partea central-sud-estica a burgului, in exteriorul valului de aparare a fostei cetati. El a fost integrat armonios in peisajul urban, imbinand elementele arhitecturale din zona (Turnul Dogarilor, Zidul Cetatii) cu elementele naturale (Raul Bistrita, Padurea Codrisor). Dupa 1952, parcul a suferit modificari prin adaugarea de noi alei si prin amplasarea de mobilier urban.

Reprezentativi pentru Parcul Municipal sunt arborii seculari cu dimensiuni impresionante: artarul, platanii de munte, roscovul, punctul de maxima atractie constituindu-l cele doua specii de arbori declarate monument al naturii: arborele pagodelor si arborele lalea.

Promenaden Park așa cum era denumit la începutul secolului XX Parcul municipal, rămâne locul de promenadă preferat de către bunici, părinți și copii, tineri îndrăgostiți sau simpli trecători sau turiști.