ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Toamnă fără Bistrița folk?

Organizatorul Festivalului Bistrița Folk, Florin Săsărman se arată dezamăgit de decizia municipalității de a nu mai susține tradiționalul festival.

,,Aducem la cunoștința publicului larg că desfășurarea celei de a XVI-a ediții a Festivalului Național „Bistrița folk”, programată pentru 17 – 18 noiembrie a.c. este pusă sub semnul întrebării, din cauza scoaterii acestei manifestări muzicale din calendarul de evenimente artistice al Centrului Cultural Municipal Bistrița.

Concret, după cincisprezece ediții consecutive, în care s-a remarcat ca unul dintre cele mai bune festivaluri de gen din țară și una dintre manifestările artistice foarte iubite de publicul bistrițean și nu numai, festivalul „Bistrița folk” a dispărut din agenda culturală a municipiului Bistrița odată cu votarea bugetului, fără ca acest lucru să fie adus la cunoștința opiniei publice și a promotorului și co-organizatorului manifestării, Asociația Culturală ,,România din inima mea” Bistrița, și fără prezentarea vreunei motivații de fond care să susțină această măsură.


Eliminarea Festivalului „Bistrița folk” din agenda culturală a municipiului nostru ne-a fost confirmată, personal, de primarul Ovidiu Teodor Crețu, care a dispus această măsură. În aceste condiții, Asociatia Culturală ,,România din inima mea” Bistrița le promite fanilor folkului că vor fi făcute toate eforturile posibile ca ediția din acest an a festivalului „Bistrița folk” să nu dispară, prin identificarea altor surse de finanțare. Este posibil, însă, ca afișul pregătit inițial, pe care se regăseau ca și capete de afiș Ducu Bertzi&friends, Ștefan Hrușcă, Iurie Sadovnic Orheianul (Republica Moldova), Adrian Ivanițchi, Adi Beznă sau grupul Ecoul să nu mai poată fi respectat integral și să se renunțe la secțiunea concurs.


Mulțumim din toată inima Primăriei Municipiului Bistrița și Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița pentru sprijinul constant oferit în organizarea celor 15 ediții de până acum și ne exprimăm speranța că această colaborare va fi reluată în anii viitori!”.

Bistrița, 13.10.2017.
Florin Săsărman