OPINII

Toată gândirea stângii e o imensă impostură morală și intelectuală

Autor: Adrian Papahagi

Exaltă diversitatea, dar nu recunoaște că această diversitate face ca unii oameni să fie mai talentați la ceva decât alții, că unii sunt bărbați și alții femei, unii africani și alții europeni, unii creștini și alții musulmani etc. (indignații de serviciu și noii polițai/komisari ai gândirii se vor grăbi să urle că sunt suprematist de nu știu care, sexist, rasist sau alt soi de -ist/-fob – la asta se reduce capacitatea lor de înțelegere a lumii).

Ce diversitate e aia din “Imagine”, fără nații, religii (și, mai nou, sexe), acea umanitate amorfă și omogenă, înscrisă în marele lanț al ființei (cu gara terminus neființa), pierdută în continuum-ul mineral, vegetal, animal?

Umanismul stângist nu poate fi decât dezumanizant. Comunismul (adică stângismul pus în practică) a demonstrat că dezumanizarea este mereu impusă prin crimă (ai naibii oamenii, pur și simplu nu vor să devină nimic, ci se încăpățânează să fie ce sunt).

De ce vor ideologii să elimine preoții? Ca să își suprime concurența. Ca să rămână singurii predicatori și să propovăduiască noua (dez)ordine socială și sexuală, noul legământ între leviathan și umanitate, omul nou, reeducat întru noua credință (umanismul ateu depersonalizant) și Statul providență, care se ocupă de toate și toate le plinește.

Ideologii vor să peroreze de pe înălțimile morale construite pe molozul bisericilor, în numele filantropiei ipocrite, finanțate din banii celorlalți, al toleranței față de orice bizarerie și al intoleranței față de bun simț și rațiune, al judecății lor irascibile și sumare, dar pretins raționale, al relativismului, egalitarismului și indistincției, al sensibilității lor imature, veșnic jignite și pururi resentimentare, al viitorului de aur, mereu promis și niciodată atins.

Biată umanitate amnezică, mereu gata să repete aberațiile trecutului, dacă i se prezintă sub o nouă glazură!