OPINII

Toată gândirea stângii e o imensă impostură morală și intelectuală

Autor: Adrian Papahagi

Exaltă diversitatea, dar nu recunoaște că această diversitate face ca unii oameni să fie mai talentați la ceva decât alții, că unii sunt bărbați și alții femei, unii africani și alții europeni, unii creștini și alții musulmani etc. (indignații de serviciu și noii polițai/komisari ai gândirii se vor grăbi să urle că sunt suprematist de nu știu care, sexist, rasist sau alt soi de -ist/-fob – la asta se reduce capacitatea lor de înțelegere a lumii).

Ce diversitate e aia din “Imagine”, fără nații, religii (și, mai nou, sexe), acea umanitate amorfă și omogenă, înscrisă în marele lanț al ființei (cu gara terminus neființa), pierdută în continuum-ul mineral, vegetal, animal?

Umanismul stângist nu poate fi decât dezumanizant. Comunismul (adică stângismul pus în practică) a demonstrat că dezumanizarea este mereu impusă prin crimă (ai naibii oamenii, pur și simplu nu vor să devină nimic, ci se încăpățânează să fie ce sunt).

La fiecare atentat islamist, comentatorii stângiști ne plicitisesc cu baliverne despre cât de criminale sunt toate religiile (musai de menționat Inchiziția) și despre mâna “ortodoxului conservator” Putin.

Oricât ne-ar displăcea Inchiziția (istorie veche și irelevantă pentru noi, rumânii) sau urmașul lui Stalin, tov. Putin, nu e vina lor că islamismul ucide cu regularitate în Occident, că ura de sine anticreștină a amenajat un spațiu vital pentru islamism, că justiția și poliția din Franța sau Germania sunt incapabile să neutralizeze multirecidiviști cunoscuți și condamnați deja de zeci de ori, că la o zi după producerea câte unui atentat islamist presa ocultează din rațiuni ideologice identitatea criminalului, îngreunând inclusiv prinderea lui.

Ideologia multikulti, care a diabolizat ideea de integrare și asimilare, precum și politicile de “toleranță” față de toți derbedeii, susținute de “liberali” (de fapt stângiști) au condus aici. Relativismul, care pune semnul egal între toate religiile, a slăbit creștinismul și a permis insinuarea în Europa a unui islam masiv, generator de instabilitate și violență. Atacurile constante împotriva familiei, cinismul și nihilismul instilat tinerilor au condus la scăderea nupțialității și natalității, făcând necesară economic o imigrație masivă și necontrolată dinspre spații de civilizație greu compatibile cu a noastră.

Deficitul de identitate a Europei, pe fond de culpabilizare și descreștinare contină, a condus aici, nu vechea și sănătoasa morală creștină, dominantă până în 1968 în Europa (citiți discursurile liderilor, răsfoiți un ziar vechi, sau măcar remarcați în orice film cum se îmbrăcau oamenii și cum arătau străzile Occidentului în anii ’50-’60).