Toni Greblă, numit la conducerea Secretariatului General al Guvernului. Ludovic Orban: Numirea lui Greblă are legătură cu OUG privind amnistia și grațierea

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională a României, a fost numit luni, 24 septembrie,  în fruntea Secretariatului General al Guvernului, după ce, în prealabil, Liviu Dragnea a anunțat public, la sfârșitul săptămânii trecute, numele celui ce va ocupa această funcție, de astăzi.

În replică la această numire care a fost publicată în Monitorul Oficial, președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că această numire în fruntea Secretariatului General al Guvernului, nu este întâmplătoare, ci are legătură cu Ordonanța de Urgență privind amnistia și grațierea.

,,Am luat în dezbatere poziţia PNL privitoare la noua tentativă a PSD de emiterea unei ordonanţe privind amnistia şi graţieirea. Nu putem să trecem cu vederea că a fost numit la Secretariatul General al Guvernului domnul Toni Greblă, cunoscut pentru problemele în justiţiei, încă din perioada când era judecător al CCR. Nu putem să credem că numirea sa este întâmplătoare şi nu are legătură cu ordonanţa privind amnistia şi graţierea”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

De precizat că,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei (ÎCCJ) a decis să-l achite, în 11 mai anul acesta, pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru infracţiunile de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcția de judecător. Decizia magistraţilor instanţei supreme nu este definitivă.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.