ACTUALITATE

Tragedie pe litoral

21 persoane şi-au pierdut viaţa în mare în acest sezon estival. Este de neînțeles ce se întâmplă. Nerespectarea regulilor de către turiști au dus la atâtea tragedii.

Astăzi un tânăr în vârstă de 18 ani a murit înecat la Olimp. Tânărul a intrat să facă baie în ciuda faptului că steagul roşu a fost arborat pe mai multe plaje. Un alt bărbat a murit înecat la Costineşti. Salvamarii au arborat steagul roşu în zona de sud a litoralului, scăldatul în mare fiind interzis din cauza valurilor mari şi curenţilor puternici, dar mulţi dintre turişti aleg să ignore interdicţia. Un alt tânăr a încercat să sară în valurile mării de pe o platforma, dar săritura i-a fost fatală.

Deşi steagul roşu a fost arborat pe mai multe plaje, iar salvamarii îi avertizează pe turişti să nu intre în mare, seria tragediilor provocate de inconştienţa unora dintre turişti continuă.

La faţa locului a ajuns şi elicopterul SMURD, care ar fi trebuit să-l transporte pe tânăr urgent la spital, dar în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de salvamari şi de cadrele medicale, viaţa acestuia nu a mai putut fi salvată.