ACTUALITATE

Tragedii pe litoral

În ultimele zile, 3 persoane s-au înecat pe litoral – două la Eforie și una la 2 Mai.

În staţiunea 2 Mai un bărbat de 50 de ani a murit, duminică, înecat în mare. Deşi a fost scos la scurt timp de salvamari şi scafandri, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Potrivit ISU Constanţa, scafandri l-au adus pe bărbatul de 50 de ani la mal şi au început manevrele de resuscitate.

„A intervenit ambarcaţiunea Targa din punctul temporar Mangalia. Au intrat scafandrii în apă pentru recuperarea persoanei, l-au scos pe bărbat şi au început manevrele de resuscitare”, au spus reprezentanţii ISU Constanţa. După aproximativ 40 de minute, bărbatul a fost declarat mort.

De la începutul sezonului estival, peste 30 de persoane au dispărut în mare, dintre care nouă au murit înecate.

Salvamarii intervin zilnic de zeci de ori pentru a-i scoate din valuri pe turiștii care le ignoră avertismentele.

Cei mai temerari ignoră avertizările salvamarilor în zilele cu valuri mari. Chiar și fără vânt, marea rămâne periculoasă! Curenții puternici au făcut deja victime, iar salvamarii se plâng că turiștii refuză să le asculte sfaturile.

Chiar şi în zilele în care nu sunt valuri şi nu bate vântul pe litoral, salvamarii au zeci de intervenţii. Turiştii le ignoră semnalele şi se aventurează dincolo de geamanduri.

Salvamarii povestesc că sunt agresați verbal și uneori chiar fizic.

Curenţii de pe fundul mării îi trag pe turişti în larg si mulţi dintre ei nu reușesc să mai ajungă la suprafață.

În funcţie de adierea vântului, curenţii îşi schimbă direcţia de la o oră la alta şi pot deveni periculoşi, chiar şi aproape de mal.