DIN TRANSILVANIA

Trăi-v-ar pesediștii!

Autor: Dorin Dobra

Extras din Niculae vicele:
”Noi suntem conducerea, noi avem puterea, noi punem în aplicare proiectul”

​Oricât ați crede de greu, expresia este din zilele noastre, și aparține viceprimarului C. Niculae. Oferită într-un moment de probabilă delicatețe intelectuală, expresia ”Noi suntem conducerea, noi avem puterea, noi punem în aplicare proiectul”, se referea la un proiect viitor și probabil al actualului viceprimar, și domnia sa la rându-i, tot un proiect viitor și probabil al tot mai certului dar indezirabilului PSD. Sincer, cu astfel de afirmații, născute din profunzimile celor ce populează pepiniera de cadre roșii, mie viitorul îmi arată cel puțin la fel de rău în comparație cu prezentul. Deși, la fel de sincer, actualul primar ce poate fi la fel de probabil candidat ca și improbabilul Niculae, nu a reușit să scoată pe gîtlej o atât de primitivă, noduroasă și defectă realitate în cei mai bine de 10 ani de mandat.
​Realitatea cruntă a acestei afirmații denotă însă bolovănismul și încrâncenarea unui viitor, sper improbabil, candidat pesedist la Primăria Municipiului Bistrița.

Aceeași realitate, sugerată de această afirmație, se manifestă zilnic în Primăria Bistrița, transformată, ca mai toată politica românească, în dictatura lui 50%+1, ce nu mai lasă celorlalți 49% de cele mai multe ori, nici măcar dreptul de a se mai exprima. Pe băieții ăștia opoziția îi enervează cumplit, de cele mai multe ori ar desființa-o dacă ar putea, iar în celelalte ipostaze i-ar pune în cârcă toate nerealizările lor. Viziune primitivă, de neanderthalieni administrativi, care iată își găsesc în vicele Niculae exprimarea dureroasă dar exactă.

Nici nu știu care e partea mai dureroasă în toată ecuația asta: partea cu funebrul PSD capabil să tot producă monstruozități de tipul ăsta, sau partea cu inerția voturilor noastre capabilă să și legitimeze monstruozitățile astea. Dar până să aleg eu ce e mai dureros de aici, lucrurile astea rămân reale și nu pot să nu mai citez o dată chestia asta primitivă: ”Noi suntem conducerea, noi avem puterea, noi punem în aplicare proiectul”