ACTUALITATE

Traian Băsescu: ”Dragnea vinde și cumpără. El asta e: geambaș!”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat în cadrul unui interviu pentru B1 TV, că marea problemă pentru opoziţie rămân alegerile parlamentare, unde PSD beneficiază de un sprijin uriaş din partea pensionarilor, al funcţionarilor publici şi al celor cu pensii speciale, care numără peste 130 000 persoane.

”Dragnea vinde și cumpără. El asta e: geambaș! Pe unii îi cumpără cu funcții și de cei de care nu are mai are nevoie dintre dizidenți îi dă afară. Scurt! Deci soluțiile lui sunt simple și clasice în PSD.

Calități umane nu are. A avut șiretenia, când a fost ales, să facă alegere generală. A fost ales de tot poporul pesedist. Simulacru, nesimulacru e un argument foarte puternic pentru rămânerea lui în funcție, că nu va putea fi schimbat decât tot printr-un asemenea proces. La momentul potrivit el a știut să se aleagă prin voia maselor, nu a  baronilor. Nu știu dacă a avut consultanți, dar instinct a avut să-și protejeze funcția, știind că e dintr-un partid care are obiceiul să ia capul președintelui. Atunci s-a protejat. A fost o mișcare din punctul lui de vedere” a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

În privinţa prezidenţialelor, Traian Băsescu, crede că actualul preşedinte are cele mai mari şanse să obţină un nou mandat, deşi opoziţia nu este unită. Fostul preşedinte crede că după eşecul moţiunii, opoziţia ar trebui să se pună la masa discuţiilor pentru a fi eficientă politic.