Traian Băsescu: După 2012 nu am mai putut să-i demit pe Maior sau pe Coldea

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat că a vrut să-l demită pe adjunctul SRI Florian Codlea, după episodul de la Paris, din 2014, când au apărut fotografiile care au pus capăt carierei Elenei Udrea.

În contextul în care a fost întrebat dacă, în 2014, ar fi avut de gând să-l demită pe şeful de atunci al SRI, George Maior, Traian Băsescu a negat, dar a precizat că a vrut să-l demită pe adjunctul acestuia.

„Nu aveam cum să-l  demit pe Maior, îmi trebuia votul Parlamentului şi nu aveam majoritate. Pierdusem din 2012. Pe Coldea da, am vrut să-l demit, dar îmi trebuia avizul şefului SRI pe care mi-am dat seama că nu-l puteam obţine.””

Traian Băsescu a precizat şi contextul în care a vrut să opereze schimbarea.

„Am vrut să-l demit pe Coldea pentru povestea de la Paris, pentru că s-a amestecat brutal în jocul politic. Imediat după ce au apărut fotografiile cu Elena Udrea şi Alina Bica, l-am chemat la mine şi au făcut un raport din care rezulta că nu au fost ei (SRI – N.R.), că nu ei au dat drumul acelui material, dar după ce am plecat de la Cotroceni am aflat de la un om apropiat că ei au fost”, a explicat Traian Băsescu în emisiunea moderată de Denise Rifai.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.