Traian Băsescu: În turul doi îl voi susţine pe Klaus Iohannis

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost invitat în această seară la un post de televiziune. El a spus că PMP va avea candidat în primul tur, iar în al doilea tur îl va susţine pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

„Cu cine să mă aliez doamnă? Cu Ponta?”, a precizat fostul preşedinte. El a mai menţionat că îl critică şi acum pe actualul preşedinte, dar este mai bun decât ceilalţi pretendenţi. În privinţa lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, fostul preşedinte a spus că nu au nicio şansă.

Legat de plângerea penală împotriva preşedintelui, Traian Băsescu, a precizat că „e o mare exagerare şi astfel de acţiuni nu-şi au rostul. Scandalul dintre preşedinte şi Liviu Dragnea este unul artificial fiindcă s-a pierdut colaborarea între instituţii. E necesară o înţelegere între instituţii. Aşa este Constituţia. La numiri de ambasadori sunt proceduri, iar la final şeful statului semnează decretul, dar are nevoie şi de alte instituţii şi astfel e necesară colaborarea. Aşa se întâmplă şi la buget şi la numiri de procurori. Din acest motiv am făcut şi protocolul când eram preşedinte. Acum s-a politizat chiar totul”.

Traian Băsescu a tras un semnal de alarmă despre ceea ce se întâmplă în justiție! După ce CCR a decis neconstituțională constituirea completurilor de 5 judecători, vor urma cele de 3. Fostul președintele avertizează CSM și Inspecția Judiciară că dacă nu vor face curățenie în propria curte, parlamentarii vor face ei, sătui de ”dosare falsificate”.

”Vor să facă neconstituționale și completurile de 3 judecători. Nu se poate, s-ar produce un colaps al justiției. Cum, tu secție de procurori de la CSM, spui că Onea să se ducă înapoi de unde a venit, acolo nu face dosar? Nu face nenorociri? S-a discreditat total. Nu s-a făcut o extragere a procurorilor incorecți din DNA. E plin de ”portocali”. O secție ”de elită” a DNA e și la Brașov. Justiția trebuie protejată mai mult ca oricând. Inspecția Judiciară și CSM au un rol important, trebuie să protejeze justiția. Dacă nu înțeleg, va intra politicul peste ei. Majoritățile parlamentare nu vor accepta la nesfârșit dosarele contrafăcute, falsificate. ”, a precizat Traian Băsescu.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.