POLITICĂ

Traian Băsescu: ”Stop joc ! S-a mers prea departe !Armata nu este nici câmp de luptă politică şi nici loc de destrăbălare electorală”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a transmis un mesaj foarte dur autorităţilor faţă de situaţia creată privind numirea unui nou Şef de Stat Major. Traian Băsescu a precizat că preşedintele României, primul ministru şi ministru apărării trebuiau să vină cu o soluţie fermă şi acceptată de toţi, dat fiind faptul că mandatul Şefului de Stat Major expiră peste câteva zile. Situaţia creată este de neînţeles pentru fostul preşedinte.

”Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule.
Stop joc ! S-a mers prea departe !
Armata nu este nici câmp de luptă politică şi nici loc de destrăbălare electorală.
În mod egal, preşedintele Iohannis , ministrul Apărării şi premierul, au dus lupta politică şi ambiţiile personale prea departe, jucându-se cu nominalizarea Şefului Statului Major al Armatei.
Aici nu există scuza că preşedintele nu a fost consultat înainte de a i se transmite propunerea de numire a noului Sef al Statului Major. Dacă a văzut că acest lucru nu se întâmplă, ştiind că la 31.12.2018 mandatul actualului Sef al Statului Major expiră, preşedintele, în calitate de Comandant al Armatei, trebuia să cheme premierul şi ministrul apărării la consultări în baza art. 86 din Constituţia României care spune, citez, “Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită”. Era o soluţie de a desemna noul Şef al Statului major fără a târâ armata în jocuri politice minore şi fără a umili generali respectaţi .

Din păcate şi unii şi alţii au preferat să-şi facă jocul în interes electoral personal pe seama nominalizării Şefului Statului Major al Apărării, umilind pur şi simplu armata. Propunerea făcută de ministrul apărării şi avizată de premier a fost pentru nominalizarea unu general care este reprezentant al Armatei Române la NATO. Să ne imaginăm cum va fi privit de acum înainte la NATO, acest general care nu se bucură de încrederea Preşedintelui României ?

Prelungire mandatului Şefului Statului Major al Apărării s-a făcut fără propunerea ministrului apărării şi avizul premierului şi fără a fi o situaţie excepţională care să reclame acest lucru. Să ne imaginăm cum priveşte Armata o prelungire a mandatului Şefului Statului Major, pusă sub semnul întrebării din punct de vedere al legalităţii .
Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule.

PS – Mă întreb cine va sesiza CCR legat de numirea Sefului Statului Major. Este tot ce mai lipseşte în efortul de discreditare a instituţiilor statului. Hai cu o decizie a CCR pentru nominalizare şi numire ca să fim de râsul lumii”, a menţionat fostul preşedinte pe pagina sa de socializare.