ECONOMIC

Traian Băsescu: Utilizarea gazelor naturale din Marea Neagră în economia românească, cea mai bună soluţie !

Fostul președinte al României Traian Băsescu, consideră că atât Dragnea cât și Tăriceanu nu au un plan pentru relansarea petrochimiei și a utilizării gazelor naturale. El crede că parlamentarii ar trebui să pună piciorul în prag și să nu se lase mânați de interesele companiilor petroliere sau de ordinele pe linie de partid.
“Pănă cu ceva vreme în urmă nu puteai deschide un televizor fără să-i vezi pe Dragnea, Tăriceanu sau pe Vâlcov desenând pe tablă grafice sau făcând calcule ce ne arătau cum o să ne dea bunăstarea afară din case, cum o să avem autostrăzi care vor brăzda ţara în toate direcţiile .
De când cu legea offshore în conţinutul căreia îşi regăsesc interesele mari companii petroliere, aflăm doar despre lupta surdă dintre Tăriceanu şi Dragnea cu privire la bani şi nici un cuvânt, nici un plan, nici un grafic televizat la ore de maximă audienţă, despre cum vom folosi aceste gaze naturale pentru relansarea petrochimiei, pentru extinderea reţelei de gaze naturale destinată alimentării locuinţelor, pentru creşterea calităţii vieţii românilor, pentru reducerea poluării, pentru crearea de locuri de muncă în economia românească.
Numai după ce planul este făcut, se poate stabili nivelul corect al redevenţelor şi taxelor suplimentare astfel încât preţul gazelor pe piaţa românească să încurajeze utilizarea acestora în economia naţională . Numai aşa deputaţii vor putea vota în cunoştinţă de cauză.
Iar dacă suntem mânaţi de dragostea pentru export, nu mai bine privim către Republica Moldova în loc să vedem doar Ungaria şi Austria ?
Este timpul ca parlamentarii, indiferent de apartenenţa politică să pună piciorul în prag. Această lege nu poate fi votată după cum ridică degetul Dragnea sau Tăriceanu, ci după conştiinţa fiecăruia în legătură cu interesul naţional.
Experienţa privatizării prin vot în Parlament a PETROM, funcţie de degeţelul ridicat de Adrian Năstase ar trebui să ne fie suficientă”, a menționat fostul președinte pe pagina sa de socializare.