LIFESTYLE

Transfăgărășanul a fost deschis în acest weekend

Transfăgărășanul, celebra șosea ce străbate Munții Făgărașului, oferind peisaje de vis, a fost deschisă ieri, 29 iunie, pentru toate categoriiile de autovehicule. Conducătorii auto li se recomandă, însă, să circule prudent pe acet drum, adaptând viteza la condițiile din trafic mai ales că în zonă este prezentă frecvent instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. De asemenea, turiștii care ajuns pe Transfăgărășan trebuie să fie atenți la urșii care apar tot mai des în apropierea părții carosabile a acestui drum. Nu se recomandă hrănirea acestor animale, nici apropierea de ele, ci informarea autorităților de prezența acestora lângă șosea.

Transfăgărășanul (DN 7 C) leagă Muntenia de Transilvania peste Munții Făgăraș, cei mai înalți din țară. Pornește din localitatea argeșeană Bascov și se termină la intersecția cu DN 1 în apropierea localității Cârțișoara (județul Sibiu). Ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea. Drumul a fost inaugurat la 20 septembrie 1974.

Obiectivele turistice din perimetrul Transfăgărășanului sunt numeroase, printre acestea înscriindu-se: lacul glaciar Bâlea, cascada Bâlea. barajul Vidraru, cascada Capra. Cetatea Poienari, Mănăstirea Curtea de Argeș, Muzeul Etnogrfic ,,Badea Cârțan” din localitatea Cârțișoara.

Sursă foto: Facebook-Florin Enachescu, Ofelia Cristu, Tatyana Lungu

Este posibil ca imaginea să conţină: munte, nor, cer, natură şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: munte, plantă, iarbă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: copac, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: munte, iarbă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: munte, în aer liber, natură şi apă
Este posibil ca imaginea să conţină: munte, cer, în aer liber, natură şi apă
Este posibil ca imaginea să conţină: munte, cer, în aer liber şi natură