DIN TRANSILVANIA

Transylvanian Machine Learning Summer School – Școală de vară dedicată inovației și noilor tehnologii, la Cluj-Napoca

Zilele acestea, Municipiul Cluj-Napoca este gazda școlii de vară “Transylvanian Machine Learning Summer School (TMLSS) 2018”, care reunește specialiști internaționali în domeniul inteligenței artificiale și ariilor conexe și este dedicată dedicată absolvenților de studii superioare din Cluj și din afara sa.

Din peste 800 de aplicanți, au fost selectați 100 de participanți de la universități, laboratoare și stații de cercetare de top din SUA, Canada și UE.
Pentru o săptămână, cursanții veniți la Cluj-Napoca vor schimba idei și perspective în sesiuni intense de învățare.

În deschiderea evenimentului, care a avut loc la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, am avut plăcerea să prezint atât orașul nostru, cât și viziunea comunității clujene asupra tehnologiei și inovației.

Inteligența artificială va duce, fără doar și poate, la cea de a 4-a evoluție industrială, aducând un impact major asupra vieților noastre de zi cu zi. În acest context, am subliniat faptul că investiția în educație și tehnologie reprezintă “cheia” către un viitor prosper.

Le-am urat bun venit și mult succes tinerilor prezenți la această școală de vară. Totodată, i-am invitat să se întoarcă în Cluj-Napoca deoarece, cu ajutorul ideilor lor se va modela viitorul nostru!

Școala de vară este organizată în parteneriat cu Universitatea “Babeș-Bolyai” și Institutul Român de Știință și Tehnologie.