DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE

TRANZY – o nouă aplicație de mobilitate urbană care integrează transportul public cu informații despre sistemul Cluj Bike

Primăria municipiului Cluj-Napoca alături de Compania de Transport Public continuă procesele de digitalizare și utilizare a tehnologiilor actuale pentru a îmbunătăți experiența călătorilor. Începând de ieri, 8 octombrie, suita de instrumente inteligente dedicate serviciului public de transport urban din Cluj-Napoca este completată de o nouă aplicație de mobil, TRANZY.
Tranzy duce la următorul nivel serviciile oferite acum prin aplicația CTP Cluj, atât prin funcționalități noi și îmbunătățiri, cât și prin informațiile în timp real despre sistemul public de bike sharing, Cluj Bike.
Aplicaţia de mobil Tranzy oferă:
– hartă actualizată a staţiilor de transport public din oraș;
– detalii actualizate despre linii, minutele de sosire a mijloacelor de transport în staţie și rutele optime în funcție de punctul de plecare ales;
– stațiile de autobuz din proximitatea zonei;
– numărul de biciclete Cluj Bike disponibile pentru a fi închiriate, cât și harta tuturor stațiilor Cluj Bike din municipiul Cluj-Napoca;
– distanța până la destinație și posibilitatea de alerte;
– caută poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație de autobuz sau tramvai pentru
– determinarea traseului optim de a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp;
Timpii de sosire a vehiculelor în staţie sunt calculați în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul și, astfel, călătorii știu exact cât timp au de așteptat în stație.
Aplicația oferă informaţii relevante și despre modalitatea alternativă de deplasare – cu bicicleta. Tranzy monitorizează stațiile self-service de închiriere de biciclete, Cluj Bike, afișând în timp real numărul de biciclete și locuri disponibile din reţeaua de staţii.
Tranzy este disponibilă în două versiuni de limbă – romȃnă și engleză, și cuprinde și o serie de informaţii utile cu privire la bilete și abonamente, plata cu cardul sau durata de valabilitate a călătoriei.
Tranzy a fost lansată în faza de „public beta”, în care este disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori – 1000 cu sisteme cu iOS și 1000 cu sisteme Android, iar utilizatorii sunt încurajați să transmită feedback (pentru descărcare aplicație accesați www.tranzy.ro).
După această scurtă etapă, aplicația va putea fi instalată de un număr nelimitat de utilizatori, iar aplicația CTP Cluj, ale cărei funcționalități sunt integrate în Tranzy, va fi scoasă din App Store și Play Store. Proiectul a fost inițiat prin procesul de bugetare participativă.