ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE

Trei oraşe din România au fost propuse pentru a deveni staţiuni turistice

Trei oraşe din România au fost propuse de Ministerul Economiei pentru a deveni staţiuni turistice, două dintre acestea fiind deja foarte cunoscute la nivel naţional şi nu numai.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a publicat pe site-ul instituţional, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, şi pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Prin intermediul proiectului de act normativ, se propune promovarea oraşului Horezu (judeţul Vâlcea), de la staţiune turistică de interes local, aşa cum este atestat în prezent, la staţiune turistică de interes naţional.   Iniţiativa vizează şi alte două oraşe, respectiv Brezoi (judeţul Vâlcea) şi Uricani (judeţul Hunedoara), care ar putea beneficia de statutul de staţiuni turistice de interes local. În acest moment, România are 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi alte 95 de interes local.