ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Trei șahisti bistrițeni – rezultate excelente la concursul de șah rapid Cupa ,,Unirii”

 

Duminică, 21.01.2018 a avut loc la Sighetu-Marmației, în organizarea clubului local de șah, Cupa, ,Unirii” la șah rapid. La competiție au participat și trei șahisti bistrițeni care au obținut rezultate excelente.

La secțiunea principală, consacrata șahistă Bălan Briana, vicecampioană națională anul trecut la fete 16 ani, a realizat 3,5 puncte din cele 7 runde disputate în sistem elvețian, rezultat cu care s-a clasat pe locul 3 în clasamentul feminin. Concursul a fost câștigat de experimentatul maestru bistrițean Rusan Paul, care a realizat 6,5 puncte din 7 posibile, confirmând astfel statutul de favorit nr.1 înainte de start.

La secțiunea copii legitimați sub 12 ani, a participat tânăra speranță a șahului bistrițean Șandor Denis în vârstă de 10 ani, elevul maestrului FIDE Paul Rusan. Micuțul șahist bistrițean a avut un parcurs entuziasmant câștigând concursul detașat cu 6,5 puncte din 7 posibile.

Așadar, un început bun de an 2018 pentru șahul bistrițean.

Următoarea competiție la care vor participa șahiștii bistrițeni va fi Semifinala campionatului național de sșh clasic, care va avea loc la Cluj la începutul lunii februarie.