ACTUALITATE

Tudose: ,,Tot ce înseamnă ultraj și atac armat la polițist să nu mai fie tratat cu așa ușurință

Distribuire articol:

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă seara, după întâlnirea avută cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, că legea va fi mai drastică în ceea ce privește ultrajul și atacul armat asupra unui polițist, menționând că problemele acestea sunt sistemice și scăpate de sub control, conform AGERPRES.

,,Soluția este cea pe care am început deja să o implementăm. Săptămâna trecută am avut în primă lectură inclusiv Statutul polițistului, tot ceea ce înseamnă ultraj și atac efectiv armat la polițist să nu mai fie tratat cu așa ușurință. Polițiștii sunt apărați și de statul pe care ei îl apără în momentul când își face datoria. Nu este posibil ca un polițist care este în legitimă apărare apoi să stea în procese patru-cinci ani tot el”, a răspuns Tudose, întrebat de jurnaliști pe această temă.

În legătură cu polițistul rănit la Suceava, după ce a fost atacat cu o sabie, el a spus că ,,este un pic mai bine, dar îi trebuie un medicament care nu prea se găsește”.

,,Dar vorbim, vorbim, vorbim. Sistemic, după părerea mea, lucrurile sunt scăpate de sub control. În niciun stat nu poți să sari cu sabia la un polițist și eventual să mai și povestești după aia”, a subliniat premierul.

Tudose a precizat că necesarul polițiștilor e de câteva mii.

,,Și în acest sens intervenim, nu au ieșit din sistem (polițiștii — n.r.) sau nu avem problema aceasta de săptămâna trecută, lucrurile s-au agravat în timp și în ceea ce privește dotarea și în ceea ce privește numărul de polițiști. După cum ați văzut, la propunerea de buget, bugetul MAI este foarte mare, tocmai în acest sens, pentru a asigura necesarul de personal. Vorbim de mii, inclusiv cu scurtarea termenului la Școala de subofițeri, la Școala de agenți de poliție”, a menționat Tudose.


Distribuire articol: