Turismul bistrițean la pământ. Cele mai importante unități hoteliere sunt de vânzare

Cele mai importante unități hoteliere din Bistrița-Năsăud sunt scoase la vânzare. Din diverse motive, patronii au hotărât să-și vândă afacerile din turism, într-o perioadă când autoritățile publice, politicienii locali spun că unul dintre punctele strategice în dezvoltarea județului este turismul. Realitatea este însă mai complicată. Județul Bistrița-Năsăud nu este în topul destinațiilor din țară, nici măcar în Transilvania. Turiștii, străini și români, preferă orașele Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Oradea, Sighișoara, Alba-Iulia și alte cetăți ale Transilvaniei. În Maramureș, peste 400 de pensiuni sunt pregătite pentru sărbătorile de Paști. În Bucovina turismul rural este în efervescență. Județul Bistrița-Năsăud este la coada oricărui clasament, numărul de turiști este foarte mic.
Fotografia postată de Emil Radu Moldovan.
Strategia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud este una absolut depășită, fiind centrată doar pe elementele arhaice ale județului, pe portul popular, promovarea țuicii și alte lucruri care mai degrabă au un efect de respingere și nu unul de promovare. Slaba pregătire a responsabililor din ADI Turism Bistrița-Năsăud și lipsa de imaginație, fac ca turismul local să rămână la un stadiu subdezvoltat, fără niciun rezultat în economia județului.
Fotografia postată de Castel Tihuta.

Hotel Dracula este scos la vânzare la prețul de 7 milioane euro. Hotelul  leagă judeţe Bistriţa-Năsăud de Suceava. Complexul hotelier se întinde pe 16.500 de metri pătraţi, doar construcţia având 4.097 de metri pătraţi. Hotelul are 140 de locuri de cazare, dispuse în 63 de camere şi trei apartamente. Iată și celelalte unități hoteliere care au fost scoase la vânzare:

Hotel Codrișor – 2,3 milioane euro

Hotel Coroana de Aur – 14 milioane euro

Hotel Diana – 1,2 milioane euro

Hotel Krone – 850.000 euro

Hotel Select – 400.000 euro

Hotel Mya 1 – 440.000 euro

Hotel Mya 2 – 487.000 euro

Hotel Schiffeberg – 400 000 euro

Pensiunea Sonia, Telciu – 156.000 euro

Pensiune Valea Măriilor – 25.950 euro

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.