POLITICĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Turismul poate fi motor al economiei Maramureșului

Distribuire articol:

Candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș, senatorul USR Dan Ivan, consideră că municipiul Sighetu Marmației, are un potențial imens și că prin susținerea și promovarea turismului, se poate schimba fața orașului și a județului dacă ne referim și la zona din jurul orașului.

Dan Ivan: Avem aici clădiri istorice și un cadru natural de excepție, locuri care pot fi promovate. Ca autorități trebuie doar să promovăm aceste lucruri. Până acum mediul privat și-a făcut treaba. Sunt pensiuni în zonă, s-au făcut investiții. E nevoie de un suflu nou în domeniu.

Sighetu Marmației are un potențial imens. Poate fi un pol de creștere în zonă dacă vom stimula investitorii interni și externi să construiască aici. Investițiile publice și private vor dinamiza piața forței de muncă din alimentația publică, hotelieră.

Acesta consideră că toate clădirile de referință și care sunt în patrimonial istoric local și național trebuie salvate de urgență.

Dan Ivan: Clădirile istorice din județ sunt adevărate bijuterii care trebuie salvate în regim de urgență. Avem bune exemple și astfel de locuri și clădiri trebuie restaurate și valorificate superior în turism și în brandul orașului.

Un alt lucru pe care l-a subliniat senatorul USR se leagă de susținerea turismului ecumenic, care este deja practicat, mulți români și nu doar ajung în Maramureș pentru a vizita bisericile și mănăstirile locale. Dan Ivan: Întreaga zonă din jurul orașului are un bogat patrimoniu, iar toate aceste locuri și edificii spirituale merită promovate atât în țară cât și în străinătate.

Dan Ivan este candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș din partea Alianței Dreapta Unită formată din USR și PMP.

 

Articol comandat de USR Maramureș, realizat de Apella SRL, cod mandatar CMF: 21240009, portal notabn.ro


Distribuire articol: