LIFESTYLE

Turist în fascinanta lume a Deltei Dunării. Album foto

După ce străbate un drum de 2860 de kilometri, Dunărea formează, la vărsare în Marea Neagra, una dintre cele mai frumoase delte de pe continentul nostru. Acoperită în cea mai mare parte cu apă, Delta Dunării etalează peisaje de-a dreptul spectaculoase în care își dau mână canalele, lacurile, grindurile, dar mai ales, elementele rare de floră și faună ce încântă ochii vizitatorilor.

A doua ca mărime din Europa, după delta fluviului Volga, Delta Dunării conține una dintre cele mai mari mari suprafațe compacte de stuf din lume și o mare biodiversitate, în special a păsărilor, de unde numele de ,,Paradisul păsărilor”. În anul 1990, delta a devenit  Rezervaţia Biosferei Delta Dunării,  zonă umedă de importanţă internaţională, inclusă în patrimoniul UNESCO.

Tot mai mulți turiști români și străini sosesc zilnic în Delta Dunării pentru a-și petrece concediul într-un peisaj deosebit, unic în țară și pe continent. Dacă anii trecuți infrastructura de cazare era foarte slab dezvoltată, acum delta așteaptă turiștii cu mai multe unități moderne de cazare și cu oportunități de petrecere a timpului liber, inclusiv plimbări cu barca pe canale și lacuri.

Sursă foto: Mihaela-Felicia Oanea-Facebook

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, în aer liber, apă şi natură, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă şi natură, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, munte, în aer liber, natură şi apă

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, în aer liber, natură şi apă

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, munte, ocean, în aer liber, natură şi apă, text care spune „Taken with nfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber, apă şi natură, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, ocean, în aer liber, apă şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, copac, în aer liber, apă şi natură, text care spune „Taken_with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, în aer liber, apă şi natură, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, pasăre, ocean, în aer liber, apă şi natură, text care spune „Taken with Zer nfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber, natură şi apă, text care spune „AKK Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: apă, natură şi în aer liber, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, copac, în aer liber, apă şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, în aer liber, natură şi apă

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, floare, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, în aer liber, natură şi apă, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, ocean, în aer liber, natură şi apă, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă şi natură, text care spune „Taken with Zenfone 4 series”