Turmă de zimbri filmată în libertate de Romsilva

O turmă de zimbri în libertate a fost filmată de Razvan-Florian Deju, specialist în științele vieții, în timp ce se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Vanatori Neamt. 

Zimbrii sunt permanent monitorizați, unele exemplare mature din turmele aflate în libertate având montate dispozitive de urmărire prin GPS.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ,,Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Zimbri în libertate se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

O turmă de zimbri în libertate a fost filmată de colegul nostru @Razvan-Florian Deju, specialist în științele vieții, în timp ce se hrănesc într-o pădure din Parcul Natural Vanatori NeamtZimbrii sunt permanent monitorizați, unele exemplare mature din turmele aflate în libertate având montate dispozitive de urmărire prin GPS. Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.La peste două secole de la dispariția sa, zimbrul a fost reintrodus în #România în anul 1958. În urmă cu șase ani au eliberate primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamț. Numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este acum de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, dovada că proiectul este unul de succes. În ultimii șase ani, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. În fiecare an, după un proces îndelungat de selecție și acomodare, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. credit video: Răzvan Deju***** European Bison feeding in Vânători Neamț Natural Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 3 Mai 2018

La peste două secole de la dispariția sa, zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958. În urmă cu șase ani au eliberate primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamț. Numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată este acum de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, dovada că proiectul este unul de succes. În ultimii șase ani, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

În fiecare an, după un proces îndelungat de selecție și acomodare, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

credit video: Răzvan Deju

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.