DIN TRANSILVANIA, EDUCAŢIE/CULTURĂ

UBB a oferit cursuri universitare online pentru 200 de elevi în cadrul programului “Weekend lung pentru liceeni”

Elevi din mai multe oraşe din Transilvania au fost studenţi pentru o zi la Universitatea Babeş-Bolyai şi au avut ocazia să ia un prim contact cu mediul universitar, participând la cursurile oferite de facultăţile UBB.

Programul acesta este deja la a opta ediţie şi a fost gândit ca un weekend lung pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, din oraşe mici din Transilvania, care veneau la Cluj-Napoca, erau cazaţi în căminele UBB, mâncau la Cantina din Haşdeu, participau la cursuri şi aveau parte de activităţi de consiliere şi orientare în carieră.

Din păcate, în condiţiile actuale, acest lucru nu mai este posibil, aşa că programul de anul acesta s-a desfăşurat în totalitate în online, pe parcursul zilei de astăzi, 30 octombrie 2020.

Elevii au asistat la cursuri dintre cele mai diverse: “Să ne jucăm cu PyGame” – Facultatea de Matematică şi Informatică, “Shakespeare şi dragostea: Visul unei nopţi de vară” – Facultatea de Litere, “Intelligence din surse deschise” – Facultatea de Istorie, “A fi sau a nu fi biolog!” – Facultatea de Biologie şi Geologie etc.

“Elevii participanţi la ediţiile anterioare au fost încântaţi de experienţa de “student la UBB”, lucru care ne-a determinat şă organizăm evenimentul şi anul acesta, chiar dacă toate activităţile au fost online şi elevii i-au cunoscut pe profesorii UBB doar pe ecran” – afirmă iniţiatorii programului.

Weekend-ul lung pentru liceeni face parte dintr-o serie de activităţi educative şi interactive dedicate elevilor şi organizate, în perioada octombrie-noiembrie 2020, în cadrul proiectului intitulat Facilitarea integrării tinerilor din mediul academic prin politici de incluziune, pe piaţa muncii – InclusUBB2, finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2020.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB