UDMR participă la congresul PPE de la Helsinki

Congresul anual al Partidului Popular European va avea loc în perioada 7-8 noiembrie la Helsinki, în Finlanda. Cel mai important punct aflat pe agenda evenimentului este alegerea candidatului la preşedinţia Comisiei Europene. Delegaţia UDMR este condusă de preşedintele Kelemen Hunor.
UDMR îşi propune să folosească cât mai multe posibilităţi pentru a discuta despre obiectivele comunităţii maghiare din Transilvania, despre aspectele care vor fi abordate şi în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

În cadrul întâlnirilor programate în marja Congresului PPE, reprezentanţii Uniunii vor discuta şi despre iniţiativa cetăţenească Minority SafePack şi despre scopul acestui demers. Astfel, pentru minorităţile naţionale autohtone din Europa este esenţial să se creeze un sistem de protecţie eficient, la nivel european, care să sprijine şi să respecte toţi cetăţenii Europei care trăiesc şi generează valori în UE. Va fi abordată şi tema sprijinului acordat agricultorilor şi întreprinzătorilor din Transilvania, în vederea realizării investiţiilor în domeniul agriculturii, al dezvoltării rurale şi infrastructurii din mediul rural, precum şi despre toate aspectele care contribuie la creşterea competitivităţii comunităţii maghiare din Transilvania, pentru consolidarea unui viitor stabil pe pământul natal. Evenimentul va debuta marţi, 6 noiembrie cu Adunarea Generală a PPE. Lucrările Congresului se vor desfăşura în zilele de 7 şi 8 noiembrie, urmând ca joi, să fie desemnat prin vot candidatul principal în cursa pentru şefia Comisiei Europene.

Reprezentanţii UDMR vor participa la o serie de întâlniri cu lideri europeni, precum Dara Murphy – vicepreşedintele PPE, directorul de campanie pentru alegerile europarlamentare din 2019, Marya Gabriel – comisarul european pentru economia digitală şi societate, Navracsics Tibor – comisarul european pentru cultură, tineret şi sport, Phil Hogan – comisarul european pentru agricultură.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.