POLITICĂ

UDMR: Vrem sprijin real pentru fermieri, nu moţiuni politice

România este într-o situaţie dificilă din cauza epidemiei, iar fermierii, de asemenea, sunt într-o situaţie grea din cauza secetei. Avem nevoie acum de măsuri concrete din partea Guvernului, care să vină în sprijinul agricultorilor. Moţiunea simplă poate evidenţia neajunsurile activităţii guvernamentale, dar nu rezolvă problemele. Avem nevoie de măsuri concrete nu de răfuieli politice. Din acest motiv UDMR cere ministrului Oros acţiuni şi decizii imediate, eficiente – a declarat astăzi senatorul UDMR, Tanczos Barna.

“UDMR a evaluat activitatea ministrului agriculturii şi cred că toţi fermierii au făcut sau vor face acest lucru. Acum avem nevoie de măsuri de sprijin pentru agricultură şi pentru fermieri, nu de declaraţii politice sau blocaje instituţionale” a subliniat senatorul UDMR, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei superioare a Parlamentului.

Senatorii au adoptat luni, moţiunea simplă “Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, iniţiată de parlamentarii PSD și ALDE. Cu 68 de voturi “pentru”, 32 “împotrivă” şi cinci abţineri demersul opoziției a trecut însă, fără a avea urmări concrete.

Semnatarii moțiunii i-au solicitat demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros, “până nu desfiinţează întregul sector agroalimentar din economia României şi până nu transformă fermierii români în săracii Europei”.
Votul împotriva ministrului Agriculturii nu are efecte, reflectând doar lipsa sprijinului politic al Parlamentului. De asemenea ministrul nu este obligat să demisioneze.