ACTUALITATE

UEFA a amânat România-Islanda pentru luna septembrie

Forul european a avut astăzi o nouă videoconferință în care a luat decizia de a amâna încă o dată play-off-ul Ligii Națiunilor

Pandemia de COVID-19 a blocat lumea fotbalului iar UEFA a admis astăzi că dorința ca sezonul în curs să fie încheiat până în luna iunie este imposibil de realizat.

În urmă cu 2 săptămâni, UEFA a invitat toate țările membre la o videoconferință unde s-a anunțat amânarea sezonului de UEFA Champions League și Europa League, precum și a partidelor din play-off-ul Ligii Națiunilor, meciuri care urmează să determine ultimele naționale calificate la Euro. Inițial, dorința lui Aleksander Ceferin era ca sezonul să se încheie pe 30 iunie. Însă o nouă ședință ce a avut loc astăzi a determinat că acest lucru este imposibil.

UEFA a cedat în urma ședinței de astăzi, anunță nemții de la ZDF. Astfel, partidele din play-off-ul Ligii Națiunilor vor avea loc în luna septembrie, lucru care s-a zvonit în ultima perioadă. Inițial, Islanda – România trebuia să aibă loc pe 26 martie, apoi pe 4 iunie.

De asemenea, UEFA a decis să amâne fazele finale din UEFA Champions League și Europa League pentru lunile iulie și august! Nu au fost stabilite datele exacte, acest lucru fiind prematur în condițiile în care mai multe țări europene sunt în situații extrem de dificile din cauza pandemiei de COVID-19, în special Spania și Italia.