ULTIMA ORĂ

Ultima oră. În premieră Preşedintele Klaus Iohannis îi cere premierului ordinea de zi cu 24 de ore înainte de începerea şedintelor de guvern

Preşedintele României îi cere premierului Dăncilă ca înainte cu 24 de ore de începerea şedinţelor de guvern să fie informat asupra ordinii de zi. Preşedintele pare că vrea să ştie imediat de o posibilă intenţie a Guvernului de a da ordonanţă privind amnistia şi graţierea. Iată textul scrisorii:

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS