ACTUALITATE

Ultima ședință a președinției românești în Grupul UE – UNESCO

Marți, 25 iunie a.c., în sala XVI din clădirea Miollis a UNESCO, a avut loc ultima ședință a Grupului UE desfășurată sub președinția Delegației Permanente a României.
Ex.Sa dl ambasador Adrian Cioroianu a adresat, în deschidere, “un salut complice” omologilor din Austria si Finlanda (țările predecesoare//succesoare la Președinția Consiliului UE), mulțumind totodată atât colegilor săi din Del.Perm. a Ro, cât și reprezentantului-șef al Uniunii Europene pe lângă UNESCO și OECD, dl Rupert Schlegelmilch (și echipei sale) și tuturor omologilor ambasadori & delegați permanenți, pentru concursul colegial dat președinției românești în ultimele șase luni.

“Astăzi este cea de-a 18-a noastră întâlnire din acest an, mai multe decât de obicei, din motive pe care le știm cu totii. Permiteți-mi să vă spun că am fost onorat și privilegiat să reprezint în grupul nostru, al Europei Unite, președinția Ro. a Consiliului, după cum am fost privilegiat să vă am colegi în această experiență care, pentru mine și echipa mea, a fost inedită. Mulțumesc tuturor și mult succes colegilor finlandezi, de a căror reușită nu mă îndoiesc!” – a spus ambasadorul Adrian Cioroianu.

În cuvântul de răspuns, dl Rupert Schlegelmilch a salutat președinția română ca fiind una cu rezultate excelente, a felicitat pentru aceasta Del.Perm. a Ro. și a adăugat că eficiența dovedită (în organizarea ședințelor, în organizarea dejunului semestrial de lucru etc.) a fost admirabilă.
Spre finalul ședinței, dl Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al Ro la UNESCO, a predat ștafeta simbolică dnei Piia Immonen-Seuguenot, special advisor al Del.Perm. a Finlandei la UNESCO.