LIFESTYLE

Ultima strigare la bujor de munte pe căldarea Lalei din Munții Rodnei

Autor: Călin Gabor

Săptămâna trecută am urcat în căldarea Lalei din Munții Rodnei, pentru a prinde ultima strigare la bujor de munte.

Chiar dacă cea mai mare temere a mea a fost că nu voi mai găsi rhododendronul înflorit din cauza caniculei din perioada precedentă, până la urmă se pare că vremea a fost cea care mi-a dat planurile peste cap.

În prima noapte am decis să rămânem în Pasul Rotunda, pentru că nu am fi avut șanse să ajungem la Lala pe lumină. Nici nu m-am sinchisit să mă trezesc la răsărit, păstrându-mi forțele pentru cel de la Lala 🙂

A doua zi de dimineață, norii începeau deja să se adune peste Ineu. Conform prognozei, urma să plouă destul de lejer spre după-masă.
Puțin după ora 3 ajungem la Lala.

Spre Gărgălău se aud bubuieli. Începe să picure ușor, apoi din ce în ce mai tare. Montez rapid cortul și intrăm la adăpost. Furtuna se dezlănțuie. A plouat aproape 3 ore și cred că am prins cele mai puternice rafale de vânt de până acum la cort.

Spre seară am ieșit să caut cadrele ce urma să le fac a doua zi de dimineață. Cerul a rămas închis după ploaie, și din păcate și a doua zi, de dimineață când ne-am trezit complet în ceață.
Până la urmă am rămas doar cu cadrele de test, dar și cu satisfacția că am reușit să facem prima ieșire cu cortul pe munte alături de Iancu, care tocmai ce a trecut de un anișor.