ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Ultimele zile de înscriere pentru posturile de soldat/gradat profesionist în Armata României

Sunt ultimele zile în care se mai fac înscrieri pentru posturile de soldat/gradat profesionist în Armata României, seria 2020. Posturile sunt disponibile în 28 de județe și în municipiul București. Înscrierile pot fi făcute online și telefonic, până la data de 15 mai, candidații fiind planificați ulterior să susțină probele de selecție aptitudinală generală.

La nivel național sunt disponibile 2810 locuri, 204 dintre acestea la unitățile militare din Bistrița -Năsăud (Bistrița și Prundu Bârgăului).

Potrivit MApN, criteriile de recrutare sunt următoarele:

  • vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 50 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
  • absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu (10 clase);
  • permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma “auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma “geniu”;

În contextul prevenirii răspândirii COVID-19, Centrul Militar Județean Bistrița-Năsăud face următoarele precizări:

Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud poate fi contactat de la distanță, folosind următoarele date de contact:

Pentru înscrierea candidaților, sunt necesare transmiterea următoarelor date personale:

  • nume, prenume tată, prenume candidat, seria și numarul cărții de indentitate, CNP, număr telefon candidat;
  • categoria de personal pentru care se solicită înscrierea: soldați/gradați profesioniști.