DIN TRANSILVANIA

Ultimul detașament al ,,Șoimilor” a sosit, în această noapte, din Afganistan. În 1 martie, la Bistrița, are loc ceremonialul de repatriere. Video

Ultimul detașament din Batalionul 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților” participant la Misiunea NATO ,,Resolute Support” din Afganistan, în perioada august 2018-februarie 2019, a sosit, în această noapte, din teatrul de operații. Militarii bistrițeni au fost întâmpinați la București de comandantul  Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului  Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dorin Blaiu, fost comandant al batalionului în perioada 1999-2006, cel care a comandat misiunile ,,Șoimilor” în teatrul de operații din Afganistan (Enduring Freedon-2003) și Irak (Antica Babilonia-2005) și de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, generalul Mircea Gologan.

După ce comandantul actual al ,,Șoimilor”, locotenent-colonelul Dan-Valer Orza, a raportat încheierea misiunii din Afganistan, fostul comandant al batalionului, generalul maior Dorin Blaiu, a felicitat pe fiecare dintre militarii întorși în această noapte din teatrul de operații.

,,Moment emoționant. În primul și în primul rând, bine ați venit acasă! V-am așteptat cu mare drag. Emoțiile pe care le trăiesc eu acum, le-ați trăit voi timp de șase luni în Afganistan, iar bucuria revenirii acasă este reciprocă. Ati făcut ceea ce trebuia să faceți în Afganistan, v-ați îndeplinit misiunea așa cum ați făcut-o de fiecare dată când ,,Șoimii Carpaților au fost în teatrul de operații. Aprecierile sunt laudative la adresa dumneavoastră, atât din partea conducerii Statului Major al Forțelor Terestre, cât și din partea Comandamentului Forței Întrunite care a coordonat activitatea dumneavoastră.  Să ajungeti cu bine acasă! Pe 1 martie e planificat ceremonialul militar. Vă felicit că v-ați îndeplinit msiunea și sunt mândru de voi!” a transmis militarilor abia sosiți din teatru, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Dorin Blaiu.

Sosirea ultimului detașament al ,,Șoimilor Carpaților” care a adus și drapelul de luptă al unității, a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale și a strâns, in numai o oră, peste 11 K de vizualizări, 1,2 K de aprecieri și peste 200 de distribuiri.

Live: Șoimii Carpaților au aterizat acasa! 🦅Militarii Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților" din Bistrița au ajuns teferi în România și așteaptă cu nerăbdare revederea cu cei dragi.#MApN #afganistan

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Joi, 21 februarie 2019