Un agent de poliţie din Bistriţa a refuzat 1.000 de euro oferiţi de un cetăţean, drept mită, pentru a nu-i întocmi dosar penal

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au prins în flagrant ieri, 3 iunie a.c., o persoană fără calitate specială în timp ce a oferit şi a remis, cu titlu de mită, unui poliţist, suma de 1.000 euro cu scopul ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Acţiunea de flagrant a fost organizată în baza denunţului depus la S.J.A. Bistriţa-Năsăud de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud – Poliţia Municipiului Bistriţa – Biroul Rutier, prin care acesta sesiza faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 03:05, un tânăr în vârstă de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistriţa, a pierdut controlul volanului şi a avariat un autoturism parcat regulamentar.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că alcoolemia celui aflat la volan era de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În intervalul de timp cuprins între momentul constatării evenimentului rutier şi până după prelevarea ultimei mostre de sânge, autorul faptei a promis în mod repetat agentului de poliţie suma de 1.000 euro pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Agentul de poliţie a refuzat categoric, de fiecare dată, oferta şi a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Bistriţa-Năsăud.

Faţă de tânărul prins în flagrant a fost dispusă măsură preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 h pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită, urmând ca procurorul competent să dispună în cauză.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.