Un agent de poliţie din Bistriţa a refuzat 1.000 de euro oferiţi de un cetăţean, drept mită, pentru a nu-i întocmi dosar penal

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au prins în flagrant ieri, 3 iunie a.c., o persoană fără calitate specială în timp ce a oferit şi a remis, cu titlu de mită, unui poliţist, suma de 1.000 euro cu scopul ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Acţiunea de flagrant a fost organizată în baza denunţului depus la S.J.A. Bistriţa-Năsăud de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud – Poliţia Municipiului Bistriţa – Biroul Rutier, prin care acesta sesiza faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 03:05, un tânăr în vârstă de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistriţa, a pierdut controlul volanului şi a avariat un autoturism parcat regulamentar.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că alcoolemia celui aflat la volan era de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În intervalul de timp cuprins între momentul constatării evenimentului rutier şi până după prelevarea ultimei mostre de sânge, autorul faptei a promis în mod repetat agentului de poliţie suma de 1.000 euro pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Agentul de poliţie a refuzat categoric, de fiecare dată, oferta şi a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Bistriţa-Năsăud.

Faţă de tânărul prins în flagrant a fost dispusă măsură preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 h pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită, urmând ca procurorul competent să dispună în cauză.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.