EDUCAŢIE/CULTURĂ, Uncategorized

Un colonel în rezervă, secretar de stat la Educație


Marian Staș, colonel în rezervă, noul secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, este colonel în revervă al Armatei României, cu studii postuniversitare în Rusia, dar și în Statele Unite ale Americii, scrie portalul https://www.edupedu.ro/. A lucrat 20 de ani în rândurile Armatei, apoi, după trecerea în rezervă s-a reorientat spre sistemul de învățământ, fiind în prezent, potrivit sursei citate,cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. În anul 2016 a candidat laalegerile parlamentare, dorind să devină senator, dar fără succes.

În anul 2016, Marian Staș a fost membru al grupului de experți numit în 2016 de Adrian Curaj pentru a lucra la curriculumul de gimnaziu. Apoi a publicat cartea: ,,2016, anul ratat. Patologia imposturii curriculare” – în care critică programele școlare realizate în mandatul de ministru al lui Adrian Curaj și de secretar de stat pe preuniversitar al Monicăi Anisie, actualul ministru al Educației Naționale. Ministru care îl numește acum secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Foto: Coperta cartii / Sursa: carturesti.ro

Marian Staș a făcut parte și din grupurile de lucru ale administrației prezidențiale în proiectul România Educată. Potrivit CV, s-a născut pe  25 februarie 1961 la Bârlad.

Sursă foto: https://www.edupedu.ro/