ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Un medic de la Spitalul Județean Bistrița câștigă 8000 de euro pe lună.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost prezent la Bistrița, unde a fost invitat să participe la o dezbatere organizată de deputatul Cristina Iurișniți despre sistemul de sănătate. Ungureanu a apreciat faptul că la Spitalul Județean Bistrița s-au făcut investiții bune. Deputatul USR a spus că salariile medicilor s-au mărit considerabil și că un medic de la Bistrița a ajuns să câștige 8000 de euro lunar, adică 39.000 de lei.

De asemenea, Emanuel Ungureanu a făcut un apel direct către medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița: ,,Am un mesaj direct către medicii din această instituție sanitară și le spun, din start, că îi apreciez foarte mult, doar că am constatat, și nu sunt singurul care a făcut acest lucru, că există o practică de direcționare a pacienților de la stat către cabinetele private. De la policlinică, până la ultimul doctor de acolo, toți, dar absolut toți au această practică toxică. Este o rușine!”, a spus Ungureanu.

Acesta a mai adăugat că există o ,,practică murdară între anumite firme care comercializează anumite dispozitive medicale și medicii din acest spital. Vă dau doar un singur exemplu: sunt foarte mulți bistrițeni care au nevoie de înlocuire de cristalin. Ei bine, în acest caz se practică o afacere murdară! O spun public și avertizez și Parchetul să cerceteze ce spun eu aici: pacientul nu este informat de medic că el poate beneficia de la Casa de Asigurări de Sănătate de o reducere a costului respectivei operații, de o decontare a acelui cristalin. Pur și simplu, pacientul merge la medic, acesta contactează firma, alege cel mai bun cristalin, de cele mai multe ori în interesul firmei și nu al pacientului. De multe ori, pacientul nici măcar nu este informat că are acest drept al decontului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sau dacă se întâmplă acest lucru, deja e tardiv”