Un milion de români sunt invitaţi mâine să cureţe România

Întreaga planetă se pregătește de curățenie generală, iar voluntarii “Let`s Do It, România!” îi cheamă în ajutor pe toți cei care își doresc un mediu înconjurător curat.

Pe 15 septembrie, un milion de români sunt invitaţi să cureţe România şi să ia astfel parte la cea mai mare mişcare civică de pe glob. Înscrierea pentru Ziua de Curăţenie Naţională se face pe site-ul organizaţiei, iar cei înscrişi vor putea să-şi aleagă zonele pe care le curăţă prin intermediul aplicaţiei World Cleanup.

150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional. Milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10, în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii.

România, la a șasea Zi de Curățenie Națională

România va organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! și au curățat 18 000 de tone de deșeuri.

Date cheie pentru Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day

  1. 1. 1 mai – 30 august: Recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare
  2. 2. 15 mai – 31 august: Realizarea Hărții Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup
  3. 3. 15 mai – 15 iulie: Mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorități, media
  4. 4. 1 iulie: Start înscrieri pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală
  5. 5. 15 septembrie – Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day!

Cum intri în echipa Let`s Do It, Romania!

Echipa Let`s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru organizare atât pentru echipa centrală de la București, cât și pentru echipele locale din fiecare județ. Sunt căutați voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relația cu autoritățile publice. În acest moment, rețeaua națională numără peste 100 de membri. Toți cei interesați pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro la secțiunea Hai în echipă!

Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.