DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Un nou parc industrial în județul Bihor. În ce oraș se va realiza investiția?

Consiliul Județean Bihor a stabilit azi procedura de continuare a lucrărilor în vederea realizării parcului industrial Ștei, în parteneriat cu Primăria din Ștei și cu Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).
Amplasamentul viitorului parc, în suprafață de peste 13 ha, este situat la ieșirea din Ștei, spre Nucet, pe partea dreaptă a drumului național. Distanța până în Oradea este de 85 de km.
Primăria Ștei a realizat planul de urbanism zonal și o parte din utilități: rețeaua de apă și canalizare și o balastare a viitoarelor drumuri.
De săptămâna viitoare vor începe lucrările la proiectul tehnic: expertizarea lucrărilor efectuate și proiectarea rețelelor electrice, a rețelelor de apă pluvială, asfaltarea drumurilor interioare, soluția de acces în drumul național, conectarea la gaz și telefonie.
Ilie Bolojan: Ne propunem ca în 3 luni de zile să finalizăm proiectul tehnic. În paralel, ADLO va obține statutul de parc industrial pentru acest amplasament.
În martie, anul viitor, vom organiza licitația pentru efectuarea lucrărilor. În primăvara anului 2023 parcul va fi operațional, cu toate utilitățile realizate.
Un avantaj pentru acest parc va fi conectarea la rețeaua de gaz a orașului Ștei. Lucrările de realizare a acestei rețele vor începe până la sfârșitul acestui an, pe baza contractului de concesiune încheiat de primărie și concesionar. În toamna anului viitor amplasamentul va fi racordat la gaz.
Acest parc va fi o ancoră economică pentru reindustrializarea zonei. Din primăvara anului viitor vom organiza licitații pentru concesionarea parcelelor din parc.
Mulțumesc domnului primar Iulian Balaj pentru susținerea realizării acestui proiect important pentru Ștei și comunele limitrofe.