POLITICĂ, ECONOMIC

Un nou tronson al Autostrăzii Transilvania va fi realizat !

Prim-ministrul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros, primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, parlamentarii PNL de Cluj, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat, a participat la semnarea Contractului pentru proiectarea si execuția secțiunii 3A2 si 3B1, cuprinsă între Nădășelu – Mihăiești – Zimbor, cu o lungime de 30,06 km, evenimentul având loc la Centrul de Cultură Urbană, Parcul Central Cluj-Napoca.

În intervenția pe care a susținut-o, prim-ministrul României, Ludovic Orban, a subliniat: “Autostrada Transilvania este o poveste începută în 2002 și mă bucur că începe să prindă viață. De la Cluj până la granița de vest se va ajunge într-o ora jumătate. Clujul este într-o dezvoltare rapidă și are nevoie de o infrastructură care să îi țină pasul. În parteneriat cu primarul Municipiului Cluj-Napoca si cu Consiliul Județean Cluj, vom susține investiții extrem de importante: centura metropolitană, trenul metropolitan, o legătură mai bună cu autostrada care se va realiza prin Mărtinești, proiect de modernizare a linii de cale ferată.”

Președintele PNL, Cluj, Daniel Buda: Proiectele de infrastructură de transport reprezintă o prioritate pentru Guvernul PNL, condus de premierul Ludovic Orban, aspect confirmat și de semnarea acestui contract. Contractul de proiectare şi execuţie a tronsonului Nădăşelu-Mihăieşti-Zimbor are o valoare de 1,4 miliarde de lei şi o durată de 36 de luni, din care 12 luni reprezintă perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

În acest moment, sunt în execuţie 110 kilometri de autostradă, în diverse stadii, respectiv 67 de kilometri în proceduri de licitaţii. Datorită eforturilor guvernului PNL, România nu va mai fi la coada clasamentului în ceea ce privește numărul de kilometri de autostradă raportat la populație și suprafață. Guvernul PNL investește în infrastructura de transport din România, aducând-o la nivel european. Doar prin continuarea acestor investiții, România are șansa sigură de dezvoltare!