ACTUALITATE, ECONOMIC

Un nou tronson din Autostrada Sibiu-Pitești intră în etapa de proiectare și execuție

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu-Pitești. Semnarea acestui contract a fost întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestații.
Lucrarea pe secțiunea 4 are o lungime de 9, 86 km și vor fi realizate 12 poduri și pasaje, dar și un tunel de 1.350 de metri.
”Am semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Este încă un pas pentru construcția acestei autostrăzi extrem de importantă, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a Teritoriului Național. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii”, a precizat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.
🟣 Valoarea contractului este de 1.678.873.121,77 lei fără TVA.
🟣 Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.
🟣 Durata contractului este structurată astfel:
✔ 16 luni perioada de proiectare
✔ 44 luni perioada de execuție a lucrărilor
✔ 120 de luni perioada de garanție a lucrărilor
Contractul a putut fi semnat după adoptarea de către Guvernul Florin Cîţu a OUG 3/2021, care oprește posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcție a autostrăzilor.