ECONOMIC

Un președinte de partid vrea limitarea numărului de angajați în sistemul public

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, vrea limitarea numărului de angajați din sistemul bugetar. Cataramă intenționează să adune semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din totalul angajaților. Acesta  susţine că situaţia actuală a generat „o discriminare accentuată”.„Având în vedere numărul uriaş de persoane angajate în sectorul public, precum şi privilegiile, de multe ori nemeritate ale aristrocraţiei bugetare, care au generat o discriminare accentuată a sectorului privat, Consiliul Naţional al partidului politic Dreapta Liberală a hotărât să iniţieze un proiect naţional de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să stabilească un raport de maxim 10% angajaţi în sectorul public din total angajaţi în România”, a declarat Viorel Cataramă, conform Mediafax.
Numărul de angajaţi din sectorul bugetar a crescut în prima jumătate a anului trecut cu aproape 10.000, ajungând ca în luna iunie 2018 să lu­creze aproape 1,22 milioane de per­soane în sectorul public, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe, citate de Ziarul Financiar.
În anul 2015, 30% din efectivul total de salariaţi din economie lucrau în sectorul de stat sau în administraţia publică, fie în companiile deţinute de stat sau în autorităţile de stat „autofinanţate“.