Un primar și-a acordat titlul de cetățean. El va putea primi loc de casă gratuit în localitatea pe care o conduce

Scene cu adevărat demne de Caragiale s-au petrecut la capătul județului, în pitoreasca așezare de la Pietroșița. Cu ocazia Zilei comunei, primarul PSD, Ion Leonard Dicu, și-a asigurat un loc în galeria marilor figuri ale satului, acordându-și titlul de Cetățean de Onoare. Aceeași distincție i-a fost acordată și președintelui PSD, senatorul Adrian Țuțuianu, pentru sprijinul adus localității, dar și tenorului Florin Georgescu, fiu al satului.

Propunerea ca primarul în funcție să fie și onorabil cetățean a fost luată în luna aprilie de către Consiliul Local Pietroșița, la propunerea viceprimarului Ion Olîc. Primarul Ion Dicu a fost prezent la ședința în care s-a votat să-i fie acordată disticția. De altfel, în mediul rural, ba chiar și urban, astfel de gesturi de gratitudine se fac doar cu acordul edilului în funcție și de cele mai multe ori la inițiativa sa.

Ieri, scena petrecută la acordarea titlului l-a amuzat, conform martorilor, până și pe Adrian Țuțuianu. Dicu a pozat într-un personaj luat prin surprindere de acordarea titlului, i-au dat lacrimile și a plâns în timp ce viceprimarul îi dădea o plachetă personalizată cu fotografie. Părea că nu s-ar fi așteptat niciodată să primească așa o distincție….

Dicu este primar al Pietroșiței din mandatul 2000 -2004 când a preluat primăria la decesul fostului edil.

După acordarea titlului de Cetățean de Onoare, conform unei hotărâri de Consiliu Local, are dreptul la un lot de casă din terenul localității pe care o conduce.

nota BN

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.