LIFESTYLE

Un profesor aproape nevăzător a luat 10 la examenul de titularizare

Un profesor din Dâmbovița demonstrează că nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat. În timp ce mulți profesori nu au luat 5 la examenul de titularizare, în timp ce alții au părăsit sala de examen când au văzut subiectele, Dumitru Tudorache a obținut nota maximă la acest examen, deși are grave probleme la ochi, fiind aproape nevăzător, informează Hotnews.

Are 50 de ani, iar de curând și-a dorit să lucreze în învățământ. Anterior a fost asistent medical la spitalul din Pucioasa, dar a simțit nevoia să facă o schimbare. Astfel că a absolvit o facultate și s-a orientat spre învățământ. A mai susținut examenul de titularizare în urmă cu trei ani, a luat notă mare și atunci, dar nu a găsit posturi titularizabile, astfel că a fost suplinitor pe disciplinele Logică și Cultură Civică. Anul acesta a susținut din nou examenul de titularizare în București și a reușit să obțină nota 10. Speră să prindă un post la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere, deoarece, în învățământul de masă i-a fost mai greu.

Spune că dacă îți place ce faci, reușești întotdeauna și că speră să-i inspire și pe alți oameni cu succesul său. Și mai spune că are o propunere pentru  îmbunătățirea sistemului de educație din România: ,,În sistemul de educație din România titularizarea nu e prea relevantă. Eu aș gândi să nu mai existe posturi bătute în cuie pentru totdeauna. Cred că ar trebui ca la un interval de timp și cei care sunt titulari să vină în concurs cu cei noi, cu cei care termină școala, și atunci să se vadă. Pentru că altfel unii se plafonează, iar alții dau întruna titularizarea. Eu așa aș zice, să fie o concurență reală”.