LIFESTYLE

Un profesor de religie a făcut împrumut la bancă pentru a duce în excursie copiii săraci

Vasile Mihalachi este profesor de religie în satul natal, Răsăuți Prut (județul Botoșani), sat aflat la granița cu Basarabia.

Am simţit asta ca o chemare. Acolo în lumea satului este nevoie mai mult ca oricând de oameni dedicaţi. Eu nu mi-am dorit să plec de acolo, eu mi-am dorit să ajung acolo. Este nevoie de oameni care să lumineze şi să contribuie la dezvoltarea intelectuală şi spirituală a acestor zone“, spune Vasile Postolache potrivit sursei citate.

Un profesor cum rar s-a mai văzut, mereu preocupat să ajute elevii pe care îi păstorește. Astfel, potrivit adevărul.ro, profesorul a făcut împrumut la bancă şi a cheltuit toată bursa primită la doctorat pentru a-i duce doi ani la rând în excursii pe copiii săraci din localiate. Mai mult decât atât, a adunat o mulțime de cărți pentru a le dona unei biblioteci din Basarabia, unde cărțile de limbă română sunt mai rare.

Anul trecut, de Centenar, și-a dorit să le arate elevilor de la școala sa, dar și celor din Basarabia, unele dintre frumusețile României. Pentru a reuși acest lucru, și-a pus la bătaie bursa de la doctorat și a făcut împrumut la bancă, astfel că 50 de copii nevoiași din Rădăuți Prut și din câteva sate românești de dincolo de Prut au petrecut trei zile de neuitat vizitând obiective turistice din județele Neamț, Suceava și Iași.

Acțiunile umanitare ale profesorului de religie nu se opresc, însă aici. Periodic, ajutat de părinții mai înstăriți din sat, oferă mici ajutoare familiilor nevoiașe care reușesc cu greu să-și trimită copiii la școală. Un profesor, dar mai ales, un om, cum rar întâlnești în România zilelor noastre.

Sursă foto: Facebook-Vasile Postolachi

Este posibil ca imaginea să conţină: 16 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, munte, cer, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, cer, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, copil şi în aer liber