Un secol de viață și de eroism! Doi veterani de război din județul Bistrița-Năsăud au primit ,,Crucea Comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945”

Au luptat discret în numele țării și, la fel de discret precum au trăit și au luptat, s-au stins luând cu ei și amintirile din zilele însângerate în care apărau pământul strămoșesc. Anii au trecut și puțini veterani de război mai sunt încă în viață și mai pot povesti urmașilor faptele de arme ale strămoșilor. Doi dintre aceștia trăiesc în județul Bistrița-Năsăud, în comunele Sîmnihaiu de Câmpie și Galații Bistriței și vor împlini în acest an, un secol de viață.  Au participat  la luptele din cel de-al doilea război mondial,iar acum, la peste 70 de ani distanță, au norocul să-și vadă crescând nepoții și strănepoții.

În această perioadă premergătoare Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie), Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a organizat o vizită la domiciliul sublocotenentului în retragere Iosif Tău din localitatea Stupini  (comuna Sîmnihaiu de Câmpie) şi  a sublocotenentului în retragere Dumitru Stupinean din localitatea Dipşa (comuna Galații Bistriței).

Pe lângă cadouri, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, generalul de brigadă Mircea Gologan” a înmânat celor doi eroi medalia ,,Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945″, conferită de către Președintele României militarilor și civililor încadrați în unități militare care au participat la campaniile Armatei României în perioada 1941-1945.

,,Ne-am bucurat să îi găsim în putere şi optimişti alături de familie. Le-am mulţumit din suflet pentru tot ceea ce au făcut în slujba Patriei şi a poporului român” este mesajul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” postat de pagina oficială de Facebook a instituției.

Respect și considerație veteranilor de război ai României!

Sursă foto:  Andreea Ştefan

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: deserturi şi mâncare

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.