OPINII

Un sfat din SUA: cum contracarăm campania de “fake news” a Antenei 3!”

Autor: George Mioc

De peste zece ani, Antena 3 otrăvește sufletele românilor. Niciodată în istoria presei din România nu a existat o oficină atât de toxică, care să mintă cu atâta nerușinare, care să cultive fățis ura și hoția.
Turnătorul Dan Voiculescu a finanțat această oficină cu banii sifonați de la cetățenii români. Doar prejudiciul în dosarul ICA, prejudiciu pe care statul pesedist nu vrea să îl recupereze, este de 60 de milioane de euro. Dar volumul contractelor oneroase dintre firmele turnătorului Felix și instituțiile statului este mult mai mare, de la arendarea a mii de hectare de la Academia Română la mici ciupeli de le primăriile de sector, sub forma unor campanii de publicitate.

Dacă statul român aplica legea, azi, Antena 3 nu mai exista. Prejudiciul în dosarul ICA era recuperat, iar CNA aplica sancțiuni graduale, în creștere, mergând până la ultima măsură prevăzută de lege, închiderea postului.
Dar statul român controlat de PSD a fost și rămâne complicele turnătorului Felix.
Iar opoziția de dreapta, în frunte cu PNL, continuă să gireze această oficină a urii: liberali de tip Cristi Bușoi se duc constant la Sinteza Zilei, unde recită o piesă necredibilă și sunt bătaia de joc a lacheilor lui Felix.

E vremea unei abordări diferite: o campanie de contracarare a știrilor false răspândite de propaganda bandei pesediste, prin Antena 3 și alte canale.
În primul rând, trebuie să continuăm presiunea asupra companiilor private pentru a înceta să finanțeze, prin publicitate, știrile false difuzate de aceste posturi. S-au strâns peste 22.000 de semnături pe o petiție în acest sens, e bine, dar se poate mai mult. Aceste companii, care vând bunuri de larg consum – lapte, detergenți, mâncare – se tem de o campanie care poate deveni virală pe rețelele sociale. Putem crește presiunea!

Dar, cel mai important este să oferim oamenilor o alternativă la minciunile Antenei 3.

Facebook sau alte rețele sociale au un efect limitat. Aceste rețele nu ,,bat”, nu au influență în mediul rural sau în orașele mici, acolo unde se află bazinul electoral al PSD, precum și zeci de mii de alegători dezamăgiți și nehotărâți. Un mare rău făcut de Antena 3 a fost să insufle alegătorilor sentimentul că toți politicienii sunt la fel, că nu există alternativă, că nu mai există români decenți, neatinși de corupție, care să poată participa la reconstrucția țării. Este esențial să le redăm speranța, fiindcă asta va contribui la reactivarea politică a absenteiștilor!

De aceea susțin că România are nevoie de un post de televiziune curat, cu surse de finanțare publice, care să ofere o alternativă. Noi, aici, în Statele Unite am considerat multă vreme că guvernul nu trebuie să se implice în mass-media, până când ne-am dat seama ce rău face propaganda lui Putin! Deocamdată, Statele Unite au alocat resurse limitate luptei cu campaniile subterane de “fake news” dirijate de Kremlin, dar pe măsură ce trece timpul realizăm răul și haosul generat de aceste campanii.

Ce face propaganda lui Putin în statele Europei de Vest și SUA, face Antena 3 în România! Este nevoie să preparăm un antidot pentru această otravă! Prea mult rău, prea multă ură, prea multă minciună.