LIFESTYLE

Un șofer de troleibuz din Brașov a returnat peste 4000 de euro uitați în mijlocul de transport în comun

Încă din anul 2017, în fiecare lună, opt dintre cei mai buni și implicați angajați ai RATBV S.A. sunt desemnați ”angajatul lunii” și primesc un premiu pentru felul în care înțeleg să-și îndeplinească sarcinile de serviciu. O sumă de bani cu titlu simbolic, o diplomă și posibilitatea de a fi apreciat de restul colegilor reprezintă pentru mulți dintre angajații societății de transport public din Brașov o modalitate de motivare.

Însă, nu de puține ori, în ”spatele” nominalizării și recompensării stau întâmplări sau gesturi care merită să fie cunoscute și apreciate și în afara firmei.

Alexandru Nechifor este unul dintre puținii angajați ai RATBV care a primit de două ori distincția amintită, într-una dintre situații el făcând dovada unor calități cu totul deosebite. Într-o perioadă în care mulți ne îndoim de cinstea, onestitatea, bunele intenții ale semenilor noștri, unii dintre aceștia fac gesturi care ne readuc încrederea în cel de lângă noi. Un asemenea gest a făcut și Alexandru Nechifor, care a returnat unor turiști cehi un rucsac ce conținea acte și peste 4.000 de euro.

„Am 20 de ani de condus troleibuzul și îmi place meseria aceasta, iar când pot încerc să-i ajut pe cei de lângă mine. Într-o zi am observat că la capătul de linie ”Rulmentul” s-a urcat o familie de turiști. După cum vorbeau și după cum erau îmbrăcați, se vedea că vizitează orașul. Mi-am văzut de drum, dar am observat că la «Făget» au coborât. N-a trecut mult și un călător mi-a pus pe bord un rucsac, spunându-mi că l-a uitat cineva. Imediat mi-am dat seama că este al celor pe care îi remarcasem, dar nu puteam abandona troleibuzul pentru a pleca în căutarea lor”, ne-a povestit Alexandru Nechifor.

După ce au sesizat absența bagajului, turiștii cehi au cerut ajutorul altui șofer RATBV, iar „din telefon în telefon”, conducătorii auto au reușit să identifice locul în care se afla rucsacul.

„M-am întâlnit cu cehii la capătul de linie, le-am dat bagajul și i-am rugat să verifice conținutul. Erau acolo actele lor de călătorie și peste 4.000 de euro. Erau toate la locul lor. Au vrut să-mi dea 50 de euro, dar le-am zis că în familia mea cinstea nu se cumpără pe bani”, a încheiat Alexandru Nechifor.