ACTUALITATE

Un tânăr bistrițean a făcut turul României pe bicicletă.

Florin Mureșan a reușit să parcurgă aproape 3000 de km în câteva zile. Tânărul a pornit din Bistrița, a parcurs nordul Moldovei, a ajuns în sudul țării și a încheiat prin Maramureș. Ultimii 376 km pe bicicletă (18 ore pe drum) au fost între Oradea și Bistrița.

„Tura extremă este, de departe, cel mai îndrăzneț proiect născocit până acum de mine. Când aproape toată lumea îți spune că nu poți să-l faci, e momentul să numești acel lucru ceva “extrem”, iar apoi să-l faci.

Tânărul bistrițean a parcurs aproape 3000 de km pe bicicletă pe un traseu ales aleatoriu.

„#turaextremă este o călătorie, pe bicicletă, pe drumul cel mai apropiat de granițele României. Pedalez aproximativ 2900 de kilometri, totul trebuie să se întâmple într-o săptămână. Plecarea este de la Bistrița, mâine dimineață, urmând să ajung în Bucovina în prima zi, apoi merg spre mare, să fac o baie. Zilele 3-4 sunt pe cursul Dunării (trec și pe la Dăbuleni și vă anunț dacă mai sunt pepeni) . Apoi, pe finalul călătoriei, revin în nordul țării prin Maramu’, încheind tura duminică, 12 august.
Am câteva motive bune pentru care am să realizez acestă ,,plimbare” îndrăzneață:
– acest proiect este un vis, am dorit să fac turul României de multă vreme, acum s-au potrivit lucrurile și simt că sunt pregătit, fizic și psihic, pentru o asemenea provocare. Vreau să îmi realizez visul chiar dacă este aproape imposibil.
– prin mediatizarea proiectului îmi doresc să promovez mersul pe bicicletă, doresc să văd că numărul celor care practică un sport crește în România.
– împreună cu #turaextremă am sa folosesc și #respectpentruviată deoarece doresc să văd șoferii din România atenți la bicicliști. Bicicleta trebuie să apară pe drumurile din România mai des, este un bine pentru toată lumea, însă trebuie să ne schimbăm mentalitatea și sa arătăm respect față de viața celorlalți pentru a crea un mediu sigur.
#obezitatealacopii deja este o problemă serioasă și la noi în țară, prin #turaextremă îmi doresc să fac măcar câțiva părinți conștienți de pericolul obezității. Mai puțin „ecrănel”, mai multă mișcare!
Doresc să le mulțumesc celor care au crezut în acest proiect, faptul că nu sunt singur arată că există în România oameni care își doresc să schimbe lucrurile în bine și acționează, nu rămân doar la dorință.
Pentru a putea realiza #turaextremă a fost nevoie de pregătire intensă, iar pe traseu, alături de mine, există o echipă de suport din partea celor de la Centru De Recuperare Medicala Neuroas Kinetik. Fără această echipă mi-ar fi imposibil să trec zilnic de 400 de kilometri.
Am să încerc să postez zilnic starea mea și detalii despre progresul turei, însă există posibilitatea să fiu urmărit live pe platforma Garmin Connect. Am să revin mâine dimineață cu un link pentru acest aspect, a precizat Mureșan înainte de plecare