EDUCAŢIE/CULTURĂ

Un tânăr din orașul Sîngeorz-Băi în finala pentru Eurovision din partea Norvegiei

Un tânăr din localitatea Sîngeroz-Băi va concura în finala pentru concursul Eurovision

4 artiști au fost sâmbătă, 25 ianuarie în semifinală pentru Norvegia, printre care și  Alexandru Gros Grindvoll.

Tânărul a trecut de așa-zisul „Duel de aur” și s-a calificat pentru finala Marelui Premiu Melodia 2020 din 15 februarie și are astfel o șansă de a reprezenta Norvegia la Eurovision Song Contest 2020.

Alexandru Gros Grindvoll (19 ani) a fost anterior unul dintre membrii trupei de băieți Suite 16. Grupul a lansat piesa Who I Wanna Be, care a dublat platina. Au participat la MGP în 2016, unde au ajuns pe locul trei cu piesa Anna Lee.

Acum, Alexandru urmărește o carieră ca artist solo. De când avea doisprezece ani, el a interpretat melodii celebre pe YouTube, iar câteva dintre videoclipurile sale au 100.000 de vizualizări.

Pe lângă voce, Alexandru cântă la chitară și la tobe. În ciuda vârstei fragede, are experiență din multe domenii ale industriei muzicale. A apărut deja într-o mare emisiune TV chineză cu milioane de telespectatori.

Alexandru spune că playlist-urile lui Spotify sunt pline de punk și death metal, iar pentru a se calma seara preferă să pună unul dintre albumele trupei Bring Me The Horizon. Deși Alexandru a învățat tehnica „creșterii”, el însuși nu va crea muzica death metal. Mergând mai departe, vrea să le arate oamenilor mai multă identitate în genul rock, încă cu un indiciu al sunetului pop de astăzi.